''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' Kampanyası Kapsamında, Ülke Genelinde Olduğu Gibi Konya'daki Camilerde De Cemaat ''Suriye Cuması'' İçin Saf Tuttu

''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında, Konya'daki camilerde de ''Suriye Cuması'' kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru Suriyeliler'e yardım için seferber olan sivil toplum kuruluşları ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı , Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasının dün Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısında, bugünkü cuma namazını ''Suriye Cuması'' olarak ilan etmişti.

Bu kapsamda, Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'daki camilerde de cemaat ''Suriye Cuması'' için saf tuttu. Kentin, Şerafettin, Hacıveyiszade ve Kapu camilerinin de aralarında bulunduğu camilere ilgi yoğun oldu.

Camilerde cuma namazı öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hutbe okundu. Suriye'de yaşanan insanlık dramının da anlatıldığı hutbede, Suriyeli mağdur ve masum sivil halk için yardım çağrısı yapıldı.

Hutbenin ardından ''Suriye Cuması'' için saf tutan binlerce Müslüman, yılın son cuma namazını kıldı.

Vatandaşlar, camiden ayrılırken de okunan hutbeyi dikkate alarak, ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyasına bağışta bulundu.

Muhabir: Rıfat Yerlikaya

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA