Evlatlarının Bakmadığı Yaşlı Adama Devlet Sahip Çıktı

Malatya’da 2 oğlunun istemediği, esnafların yemek ihtiyaçlarını karşıladığı 77 yaşındaki yaşlı adama Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Evlatlarının Bakmadığı Yaşlı Adama Devlet Sahip Çıktı
15 yıldır ailesinden ayrı yaşayan 77 yaşındaki Ali Alakaş, 2 oğlu da sahip çıkmayınca 2 yıldır Mahrukatçılar Sitesi’ndeki enkaz bölgesinde yaşamaya başladı.

Site esnafının yardımıyla yaşamını sürdüren Alakaş, ağır yaşam şartları nedeniyle zaman içinde hastalandı. Durumu gittikçe kötüleşen yaşlı adama Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü sahip çıktı. Yakınlarından göremediği şefkat ve sevgiyi müdürlük yetkililerinden gören Alakaş, huzurevine yerleştirilince sıcak bir yuvaya kavuştu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Alakaş’ın 17 Aralık’ta huzurevinde kalmak için kendilerine başvurduğunu belirtti.

Gerekli sağlık raporu sonucu Alakaş’ı huzurevine yerleştirdiklerini anlatan Bozkurt, şöyle devam etti: “Müracaatı üzerine Alakaş’tan Malatya Devlet Hastanesi'nden Sağlık Kurulu Raporu ve Verem Savaş Dispanseri'nden akciğer filminin temin edilmesi ve kurumumuza teslim etmesini istedik. Gerekli raporlar kurumumuza Ali Alakaş’ın yeğeni Nahide Barut tarafından teslim edildi. 26 Aralık'ta yaptığımız inceleme neticesinde, durumunun huzurevi sıra beklemeksizin kabulde öncelikli olduğu anlaşıldı. Gerekli işlemler tamamlanarak Alakaş’ın huzurevine kabulü sağlandı. İnşallah huzurevinde mutlu olur, yaşamanı burada devam ettirir.”Ali Alakaş ise sıcak bir odaya kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Huzurevindeki yetkililerin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Alakaş, “Huzurevi çok güzel bir yermiş. Beni doktora götürdüler, muayene ettirdiler. Temiz kıyafetler verdiler. Oğullarımın yapmadıklarını burada bana baba şefkatiyle yaptılar. Kendimi cennette gibi hissediyorum. Bir sürü arkadaşım oldu, beni hemen sahiplendiler. Bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.