Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Expo Alanı Hakkındaki İtirazları Cevaplandırdı:

Sun Express’in uydu aracılığıyla Türkiye’de ilk kez Van Ferit Melen Havaalanı’na gerçekleştirdiği ilk gece uçuşu nedeniyle Van’da düzenlenen geceye katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO alanı olarak belirlenen, hatta bu nedenle özel yasa çıkartılan İnciraltı ile ilgili İzmir Büyükşehir ve Balçova belediyesi yetkililerinin ‘imar yoğunluğu’ gerekçeli itiraz ve eleştirilerine cevap verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Expo Alanı Hakkındaki İtirazları Cevaplandırdı:
Bakan Binali Yıldırım’ın ilk yanıtı, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, “Yazık oluyor İzmir’e. İzmir’e bu haksızlığı yapmanın kimsenin hakkı yok. Kusura bakmasınlar. Ben de gazetelerde gördüm arkadaşlar. Önlemse alınır. Bu işleri, hem büyükşehir hem Balçova belediyesiyle görüştük. Kanun buna göre çıkarıldı. Çocuk oyuncağı değil ki?” şeklinde oldu.

Bakan Yıldırım, İzmir’in EXPO’yu kazanması için yola çıktıklarını, her fırsatta her diyalogda EXPO’yu dile getirdiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Yola çıkıyoruz; ‘EXPO getireceğiz İzmir’e’ diyoruz. Herkes canhıraş bir şekilde çalışıyor, ediyor, ülke ülke dolanıyoruz; yabancılara ilk sözümüz ‘İzmir ve EXPO’’ diyoruz. E bir yandan bunları yaparken bir yandan da böyle eften püften konulardan itiraz edip kafaları bulandırmak doğru bir şey mi arkadaşlar? Bu kadar çalış çabala sonunda birisi çıkıyor ve ‘ben bunu beğenmedim’ diyor. Kardeşim biz beraber yaptık bunları. Bana getirdiniz, şu yasayı çıkarın, önceki sefer işte imar sorunları vardı, yer sorunları vardı, onun için kaybettik’ dediniz. Getirdiniz yasayı. İstediğiniz gibi çıkardık yasayı. Her yorulduğunuz yerde ayn yapacak halimiz yok ya. Kusura bakmayın.” Yeni yıl öncesi Van’dan İzmirlilerin yeni yılını kutlamayı da ihmal etmeyen Bakan Yıldırım’ın mesajı şöyle oldu: “Yeni yıl İzmirimize ülkemize milletimize iyilikler esenlikler getirsin. Barış ve huzur getirsin. Sağlık ve sıhhat içerisinde daha nice güzel günleri ülkemizle milletimizle beraber idrak etmeyi Cenab-ı Mevlamdan niyaz ediyorum. Ve tüm İzmirli hemşehrilerimin yeni yılını şimdiden tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA