Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu Açıklaması

Briç Federasyonu Başkanı Nevzat Aydoğdu, ''Briç, Türkiye'de kağıt ve şans oyunu olarak algılanıyor. Bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız'' dedi.

Nevzat Aydoğdu, AA muhabirine, federasyon başkanlığı görevine 1,5 ay önce seçildiğini anımsatarak, yeni yıla ilişkin hedeflerini anlattı.

Federasyonun lisanslı faal sporcu sayısının 5 bin 500 olduğunu ifade eden Aydoğdu, bu rakamı yeni dönemde en az 15 bine çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.

Aydoğdu, briçin 19 üniversitede ders olarak okutulduğuna değinerek, ''Briç, eğitimini daha da yaygınlaştırmak lazım. Briç eğitimi veren üniversite sayısını 35-40'a ulaştırmalıyız'' diye konuştu.

Hayali hedefler koymadıklarını anlatan Aydoğdu, şunları kaydetti:

''Dünya ve Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar kazanılan başarıların ötesinde ciddi anlamda madalya beklentisi içerisindeyiz. Ancak öncelikle Türkiye'deki yanlış algıyı değiştirmeliyiz. Briç, Türkiye'de kağıt ve şans oyunu olarak algılanıyor. Bunu ortadan kaldırmaya çalışacağız. Briçin mantık ve zihin sporu olduğunu kamuoyuna anlatmak için özellikle medya ve tanıtım ilişkilerini geliştirmeliyiz. Bunun çabası içerisinde olacağız.''

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA