Yardop Pojesi İçin Köylerde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi ‘YARDOP) çalışmalarının yürütüldüğü köylerde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yardop Pojesi İçin Köylerde Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde YARDOP çalışmalarının yürütüldüğü İşletme Müdürlükleri köylerde toplantı yaparak çalışmaları köylülere anlatıyor. Aydın Orman İşletme Müdürlüğü, Dilek Yarımadası’nda yürütülen YARDOP çalışmaları kapsamında Söke’de orman köylüleriyle toplantı düzenledi.

Söke Ağaçlı Köyünde yapılan toplantıda yangınlarla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, İşletme Müdürü Hasan Kalmaz, İşletme Müdür Yardımcısı Muharrem Yıkılmaz, Kuşadası İşletme Şefi Çetin Akkaya ve Söke İşletme Şefi Mustafa Kurşunluoğlu’da hazır bulundu.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yapılan bu toplantılara katılarak köylülerle çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Söke Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Ağaçlı Köyünde köylülerle bir araya gelinen toplantıda köy muhtarı Mehmet Bilgiç, azalar ve köylüler bölgelerinde yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirildiler.

Toplantıda önceki yıllarda yanan ormanlık alanlarda yangına dayanıklı yeni bir orman oluşturulmaya çalışıldığı bildirildi.

Bu konuda köylülerden destek isteyen Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, ormanların yangınlardan ve çeşitli nedenlerden gördükleri zararı en aza indirmeye çalıştıklarını kaydettiler .
Kaynak: İHA