Hayırseverlerden Toplanan 60 Ton Un, Gaziantep ve Kilis'e Gönderildi

Ankara'nın Polatlı ilçesindeki hayırseverlerden toplanan 60 ton un, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep ve Kilis'e gelen Suriyelilere gönderildi.

Polatlı Kaymakamı Osman Bilgin, Suriyeli mültecilere yönelik Polatlı'daki yardımsever un fabrikalarının 60 ton un bağışında bulunduğunu, Polatlı Belediyesinin aracılığıyla bu yardımların Kilis'e gönderildiğini söyledi.

Bilgin, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın, Suriye'deki iç savaş arasında kalmış, Türkiye sığınan çadırlarda kalan çoğunluğu çocuk ve kadın Suriyeliler için un talep ettiğini belirterek, ''Bizler de bu konuyu belediye başkanımızla paylaştık ve geçtiğimiz cuma günü itibariyle un fabrikası sahibi olan değerli hayırsever arkadaşlarımızla bir araya geldik. Konuyu kendilerine açtığımızda hemen hemen tamamı bu işin içinde olmak istediklerini bildirdiler ve Polatlı olarak 60 ton unun bağışını gerçekleştirdiler. 6 un fabrikamızdan 60 ton un bağışı almış bulunuyoruz. Biz hayırsever bir ülkeyiz.'' dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise Türkiye'nin etraf ülkelerdeki olaylara duyarsız kalamayacağını, bugünkü Suriye devletinin yüz yıl önce olmadığını ve Osmanlı toprağı olduğunu söyledi.

Çelik, şöyle konuştu:

''Bundan yüz yıl önce düşünüldüğünde Suriye diye bir ülke yoktu ve o coğrafya Osmanlı coğrafyasıydı. Doğal olarak ''oradakilerden bize ne'' diye bir mantık bize yakışacak bir mantık değildir. Bir defasında biz Müslümanız ve din kardeşiyiz. Onun ötesinde aynı medeniyetin insanlarıyız. Yüzyıllarca aynı havayı teneffüs etmiş insanlarız ve komşuyuz. Komşuluk hukukunun neler getirdiğini hepimiz en yakından bilen bunun farkında olan insanlarız.''

Muhabir: Ali Tuna

Yayıncı Osman Kurt
Kaynak: AA