Biga'da Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Biga Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Kaymakam Fatih Genel, Ada Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda, birlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KÖYDES Projesi kapsamında ilçeye yol için 568 bin, su için 150 bin lira olmak üzere toplam 718 bin lira tahsis edildiğini dile getiren diyen Genel, yıl içinde Çanakkale il encümenince 93 köye 285 bin lira yardım yapıldığını söyledi.

Genel, suların kireçli ve sert olması nedeniyle 70 köyde de arıtma yapımına başlandığını bildirdi.

Devlet Su İşleri 25 Bölge Jeo Teknik Hizmetleri Şube Müdürü Emin Aydın ise yer altı sularının değerlendirilmesi ve kullandırılması için yeni yapılan çalışmaları anlattı.

Köylü, çiftçi ve sanayicilere yer altı suyunu arama ve kullanma belgesi verdiklerini ifade eden Aydın, son yıllarda yer altı sularına artan talepler nedeniyle yer altı kanunu yönetmeliği düzenlendiğini bildirdi.

Yeni yönetmeliğe göre kuyulardan çekilecek suyun kontrol altına alınması amacıyla 2012 yılından itibaren kuyulara otomatik elektrikli sayaç takılması için 13 Şubat'a kadar süre verildiğini belirten Aydın, kuyu sahiplerinin taahhütnamelerini doldurarak teslim etmelerini istedi.

Toplantıda daha sonra birlik sekreteri tarafından çalışma raporları ile gelir ve gider genel mizan okunarak ibraz edildi. 2012 yılı ek bütçe ve 2013 yılı tahmini bütçe ve bütçe kararnamesinin çalışma programı da okunduktan sonra oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca birlik encümenine 2 il genel meclis üyesi ile 2 köy muhtarının seçimi gizli oylamayla yapıldı. 109 kişinin oy kullandığı seçimlerde il genel meclis üyeliğine 74 oyla Ali Rıza Tekin, 76 oyla Bülent Kormaz, köy muhtarlığına da 57 oyla Mehmet Çalışkan ve 55 oyla da Saadettin Yaşar seçildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine ise oy çokluğuyla Ahmet Şen ve Hüseyin Kaya getirildi.

-Yılbaşı hindileri Bayramiç pazarında satışa çıktı-

Bayramiç'te hindi üreticisi Mustafa Arlı, yaptığı açıklamada, hindi satışlarının ağırlıklı olarak yılbaşından yılbaşına olduğunu söyledi.

Geçen yıl 80 ile 100 liraya sattıkları hindilerin fiyatlarının bu yıl, 50 ile 80 lira arasına gerilediğini dile getiren Arlı, ''Vatandaş, bu fiyatları bile pahalı buluyor. 8 ile 12 kilo arasında değişen ağırlıktaki hindileri bu fiyatlardan satmak üreticiye kar değil zarar verir. Ama bizler 15 ile 20 hindiyi hayvan barınaklarımızda yetiştiriyoruz. Bu nedenle bu fiyatlara da olsa satmak zorundayız. Bakımı hayli zor bir hayvan'' dedi.

Muhabir: Sabahattin Sallama / Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar
Kaynak: AA