Ato Başkanı Bezci: Yangınla İlgili Herşey Bugün Ortaya Çıkacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, yangının çıkış sebebi ve arşivdeki çok sayıda belgenin yandığı iddialarıyla ilgili olarak, "Şu an bir şey bilemiyoruz.

Bugün kesin netice ortaya çıkacaktır’’ dedi.

ATO binasında itfaiye ekiplerinin soğutma işlemleri yapılıyor. Binadan yoğun dumanlar yükselmeye devam ediyor. Büyükşehir belediyesine ait tankerlerin su takviyesi sürüyor. Bina önünde ambulanslar hazır bekletiliyor. Ankara Emniyeti olay yeri inceleme ekipleri de araştırmalarını sürdürüyor. ATO eski başkanı, CHP’li Milletvekili Sinan Aygün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile beraber binayı kontrol etti. Yangınla ilgili yetkililerden bilgi alan başkan Salih Bezci ise, son durumla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her şey bugün kesinlik kazanacak. Yangının çıkış sebebi ve yandığı iddia edilen belgelerle ilgili şu an bir şey bilmiyoruz. Güvenlik güçlerine, itfaiye ekiplerine, personelimize, milletvekilimize ve başkanlarıma cansiperane çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Bina çevresindeki itfaiye erlerine ayran dağıtıldı. Yangına ilk müdahale sırasında yaralanan bir itfaiye erinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı, sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi .