Eğitim-bir-sen Üyeleri, Kıyafet Serbestisi İçin Kravat Takmayacak

Eğitim-Bir-Sen, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kıyafet serbestisinin ardından, öğretmenler için de kıyafet serbestisi getirilmesi için yeni bir eylem yapmaya hazırlanıyor.

Yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta iş yerlerine kravatsız olarak gitmeyi planlayan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, ‘Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun’ sloganıyla taleplerini dile getirecek. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer; ense tıraşı, saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi anlamsızlar içeren, kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, antidemokratik dayatmaları içeren darbe ürünü yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesini istediklerini belirtti.

Özer, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan perSonelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağ dışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık kıyafeti değil; yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gidiyoruz.” dedi.