Doğu Anadolu Bölgesi'nde Etkili Olan Soğuk Hava Nedeniyle Ardahan'da Bulunan Çıldır Gölü'nün Yüzeyi Buz Tabakasıyla Kaplandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava nedeniyle Ardahan'da bulunan Çıldır Gölü dondu.

Bölge genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle, dere ve göller buz tuttu. Ardahan'ın Çıldır ilçesinde bulunan ve kışın üzerinde kızak yapılan Çıldır Gölü'nün de yüzeyi buzla kaplandı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü'nün ender göllerden biri olduğunu belirterek, yüzeyinin buz tutmasıyla güzel görüntü oluşturduğunu söyledi.

Buz tabakası kalınlaşmadan gölün yüzeyinde gezilmemesi uyarısında bulunan Azizoğlu, ''Gölü yaz ve kış turizmine kazandırmak için kıyı kenar çizgisi çalışması başlattık. Göle yatırım yapılması için kıyı kenar çizgisi önem arz ediyor'' dedi.

Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak, buz hokeyi ve benzeri faaliyetlerin yapılabileceğini ifade eden Azizoğlu, şunları kaydetti:

''Çıldır Gölü'nü turizme kazandırmakla sadece Ardahan değil, Türkiye de kazanacak. Yerli ve yabancı turistler için ender göllerden birisi. Bu anlamda dünyaya hitap edecek bir göldür. Çünkü yüzeyi tamamen doğal donan bir göldür. Dünyada ender göller arasında yer alıyor. Bunun farkındayız, değerlendirmek için gerekeni yapacağız.''

Balıkçılık yapan Selim Uzunkaya da kıyı kesimlerinden itibaren gölün donmaya başladığını belirterek, bundan sonra balık avcılığının buz kırılarak yapılabileceğini ifade etti.

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA