Chp'lilerin Seyitgazi Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Üyesi Gaye Usluer ve Eskişehir teşkilatı, Seyitgazi ilçesinde CHP İlçe Danışma toplantısına katıldı.

CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, İl Başkanı Erman Gölet, yönetim kurulu üyeleri ve kurul üyelerinin katılımı ile Seyitgazi İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Usluer, buradaki konuşmasında Büyükşehir Belediye Yasası hakkında bilgi vererek, yasanın değişmesiyle zorlu bir sürecin başladığını ifade etti.

Usluer, şunları kaydetti:

''Yasada öyle sözcükler var ki, anlaşılması ve yorumlanması oldukça güç. Yeni yaptıkları Büyükşehir Belediyeleri ile toplam 29 Büyükşehir Belediyesi'nin oyu, Türkiye genelinde yüzde 70'tir. Bu da o illerdeki seçmeni kontrol altına almak istediklerinin göstergesidir. Bu yasada Büyükşehir Belediyeleri sorumludur, ama yetkileri azaltılmaktadır.''

İl Başkanı Erman Gölet ise toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, ''Beldelerde, kırsalda yaşayan halkın çok büyük sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Seyitgazi ilçemizin çağdaş ve aydın halkı var. Yerel seçimlere güçlü bir adayla girmek ve Seyitgazi'de kazanmak, öncelikli hedefimizdir'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA