Teşvik Yasası Sona Erecek Diye Üretimi Durdurdu, 140 İşçisini İşten Çıkardı
Yıllık 20 milyon euro tutarında ihracat yapan Bartın’daki çorap fabrikası, 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın 31 Aralık tarihinde sona erecek olması sebebiyle üretimini durdurarak 140 işçiyi işten çıkardı.

BELEDİYE BAŞKANI DÖNMEZ: YASA UZATILMAZSA BELDEMİZ AYLIK 100 BİN LİRA GİRDİDEN OLACAK Beldelerindeki çorap fabrikasının aylık beldeye 100 bin lira girdi sağladığını açıklayan Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, “Günlük 36 bin çift çorap üreten, yıllık yaklaşık 20 milyon euro tutarında ihracat yapan çorap fabrikası tesisinin kurulmasının ardından beldemizde ciddi anlamda ekonomik canlılık ve hareketlenme yaşandı. 31 Aralık tarihinde sona erecek olan 5084 sayılı Teşvik Yasası nedeniyle fabrikanın üretimini durdurup 140 işçiyi işten çıkarması bizleri hem şaşırttı hem de üzdü. Üretim, istihdam sağlayan çorap fabrikası beldemize önemli katkı sağlamaktaydı. İstihdam açısından büyük önem arz eden 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin uzatılması gerekiyor. Yasanın uzatılması Bartın’ımız için çok önemlidir. 5084’ün uzatılmasını Başbakanımızdan talep ediyoruz.” diye konuştu.
DİKYURT: ENDİŞELİYİZ İstihdam açısından büyük önem arz eden 5084 sayılı Teşvik Yasası’nın süresinin uzatılması yönünde konuyu 6 aydan beri gündemde tuttuklarını ifade eden Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt da yasanın uzatılmaması sonucu meydana gelecek olumsuzluklar karşısında endişeli olduklarını bildirdi. Tess Çorap Fabrikası'nın üretimini durdurarak 140 işçiyi işten çıkarmak zorunda kalmasına üzüldüklerini ifade eden Dikyurt, “İşadamı ve sanayiciler olarak, BAKİAD olarak 5084’ün ve teşviklerin Bartın’ımıza kazanımlarından dolayı hükümetimize müteşekkiriz. Ancak belini yeni yeni doğrultmaya başlayan Bartınımız için Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bu yasanın uzatılmasını istirham ediyoruz. Önümüzdeki 2 yıl çok kritik. Bu desteğin devam etmesi lazım. İlelebet devam etmesi gerekmiyor elbette ama bu dönemde devam etmesini istiyoruz. Bu bütün Bartınımızı ilgilendiriyor, 10 bin kişinin istihdamını ilgilendiriyor. İstihdamdan da öte ekonomik anlamda birçok kalemi tetikleyecek domino etkisi yapacak ve faturasının kentimize ağır olacağı bir durumla karşı karşıyayız. Bartın’ı ekonomik anlamda geriye götürecek felakete doğru adım adım ilerliyoruz. Maalesef 5084'te 'çorap söküğü' ilk olarak çorap fabrikasından başlamış oldu. İnşallah olumsuzlukların devamı gelmez.” değerlendirmesinde bulundu .
