Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mevlana'yı Andı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Mevlana’yı anma programı düzenledi.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi konferans salonunda yapılan programa Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanı Piyade Alb. Ünal Çaycı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Kenan Kara, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör, Prof. Dr. Mustafa Şahin Mevlana'nın düşüncelerine fikirlerine tutunan insanın yanlışa düşmeyeceğini ve olaylara hoşgörüyle yaklaşacağını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezai Küçük 'Mevlana’da Aşk Estetiği ve Hoşgörü Eğitimi' konulu konferans verdi. Daha sonra Sivas Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu tarafından konser ve sema gösterisi yapıldı. Gösteri sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu adına Yılmaz Susamış’a, Tokat Mevlevihanesi'nin son postnişini Abdülhadi Efendi'nin torunu Nurten Tüzemen’e Tokat Belediye Başkan Vekili Ahmet Çetin tarafından birer teşekkür belgesi takdim edildi.