Esad'ın ölüm emrini verdiği Suriyeli komutanlar Beyaz Tv'ye konuştu

Esad’ın zulmüne karşı savaşan komutanlar dünyada ilk kez Medcezir’e konuk oldu. Esad’a karşı Suriye’deki savaşı başlatan komutan Yüzbaşı Abu Leis dünyada ilk kez Beyaz Tv’ye konuştu.

Esad'ın ölüm emrini verdiği Suriyeli komutanlar Beyaz Tv'ye konuştu
Esad'a karşı savaşan ve ilk kurşunu sıkan komutanlardan Yüzbaşı Abu Leis ve General Casim El Okla ilk defa, Nagehan Alçı'nın sunduğu Medcezir programına konuk oldu. Canlı yayında Esad'ın ordusuna karşı nasıl mücadele ettiklerini anlatırken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Nagehan Alçı, MÜLTECİ KAMPINDA

Beyaz Tv ekranlarında Nagehan Alçı'nın sunduğu Medcezir'in gündeminde Suriye vardı. Esad'a karşı savaşan komutanlar canlı yayına katılırken, Nagehan Alçı Akçakale'deki mülteci kampını ziyaret etti. Kamptaki mülteciler Türkiye'nin kendilerine kucak açması nedeniyle memnun olduklarını ifade ederken, Esad'a ateş püskürdüler. Esad'ın zulmünden kaçtıklarını ifade eden mülteciler kampta yaşadıklarını anlattılar.

10 KİŞİYDİK, SAYIMIZ 10 BİNLERİ GEÇTİ

Urfa'dan canlı yayınla bu haftaki programını sunan Nagehan Alçı, dünyanın peşinden koştuğu Pilot General Casim El Okla ve Yüzbaşı Abu Leis'i konuk etti. Esad'ın ilk uçağını düşüren ve ordunun içinde 9 ay boyunca ajanlı kapan Ebu Leis “Halka ateş etmeye zorlanıyorduk. Uçaksavar silahlarla mevziler kurmuştuk. İlk bombardımanları camilere oldu. Dönüşünü yapınca bende uçaksavarlar yaptım düşürdüm. Özgür Suriye ordusuna ilk katılanlardanım. Ordudan ilk ayrıldığımızda 10 kişiydik.Şu anda sayımız binleri geçti ”dedi.

ESAD 3 BİN KİŞİYİ İNFAZ ETTİ
Silahları Esad'ın ordusununda ele geçirdiklerini ifade eden Abu Leis Türkiye dahil başka bir ülkeden silah yardımı almadıklarını söylerken, Türkiye'den sağlık ve gıda yönünden desteği olduğunu belirtti. Ordu içi infazların sayısının 3 bini geçtiğini kaydeden Leis “Ordu kendi içinde 3 bin kişiyi infaz etti. Esad bu kişilere güvenmediği için infaz etti.” dedi.

İNFAZ EDİLENLER SÜNNİYDİ
Esad'a karşı casusluk yapan General Casim El Okla, gözlerinin önünde infazların yapıldığını ifade ederek “İnfaz edilenlerin çoğu sünniyedi. İnfaz edilenler arasında Nusayri yoktu.” diye konuştu. Suriyeli binlerce sivili işkence ile öldüren Esad'a bağlı milis güçler olarak bilinen Şebbihalar'ın asker, emniyet ve sivil halktan oluşan kişiler odluğunu belirten El Okla “Şebbihalar zalim ve canidir, bir çok kişiyi katletti. Şebbiha bir infaz timidir.” dedi.

BEYAZ GAZETE