Bursa, Masa Tenisinin Merkezi Oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek masa tenisi branşına tahsis edilen Mimar Sinan Spor Salonu, milli takımın yanı sıra Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan ve Romanya takımlarının da kamplarına ev sahipliği yapacak.

Mimar Sinan Spor Salonu, kısa sürede masa tenisinin merkezi haline geldi. Minikler 9-12 ve 12-14 yaş müsabakalarıyla sürekli hareketliliğin yaşandığı salon, yakında önemli müsabakalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Baş Antrenörü Ersin Sunay, Bursa bölgesindeki altyapıdaki çocuklara fazla maç yaptırmak amacıyla düzenlenen turnuvalar sayesinde küçük sporcuların maç tecrübesi kazanmasını sağladıklarını söyledi.

Masa tenisi branşına tahsisli bir salonun olmamasının Bursa için önemli bir eksiklik olduğunu dile getiren Sunay, “Büyükşehir Belediyemiz bu eksikliği giderdi. Bu tesis sayesinde Bursa ve Türkiye’ye kaliteli sporcular kazandıracağız. Her ay yapılan turnuvalarla sürekli hareketliliğin yaşandığı Mimar Sinan Spor Salonu, her kategoride milli takım kamplarının yanında kardeş şehir ilişkisi bulunan Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan ve Romanya takımlarının da kamplarına ev sahipliği yapacak. Uluslararası turnuvaların da düzenleneceği salonda 29-30 Mart tarihlerinde Masa Tenisi Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Süper Lig 4. Etabı yapılacak. Türkiye Milli Takım resmi müsabakalarının bazı etapları ile Avrupa ligindeki müsabakalar da Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapılacak. Bu tesisle bize büyük imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Masa Tenisi Antrenörü Emine Öztürk de Bursa çevresindeki bütün sporcuların bir arada daha çok maç yapıp, tecrübe kazanmaları için böyle bir tesisin önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.