3. Yılmaz Güney Film Festivali Başladı

Batman Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Uludere’de yaşamını yitiren insanlara atfedilen Yılmaz Güney Kürt Film Festivali kokteylle başladı.

3. Yılmaz Güney Film Festivali Başladı
Yerli ve yabancı konukların yoğun ilgi gösterdiği ve 15 kısa Kürtçe metrajlı filmin yer aldığı festivalin açılışı her yıl olduğu gibi bu yıl da Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda düzenlendi.

Açılış öncesi düzenlenen kokteylin ardından konuklar için hazırlanan festivalin kısa bir tanıtımını içeren sinevizyon gösteriminden Diyarbakır’da tutuklu bulunan Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın festivale gönderdiği mesaj okundu. Başkan Atalay’ın mesajından sonra söz alan Belediye Başkanvekili Serhat Temel’de kısa bir konuşma yaptı. Tüm baskılara rağmen sanat faaliyetlerini aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Başkanvekili Temel, “İkinci Dünya Savaşı sürecinde Hitler faşizminin ortalığı kasıp kavurduğu, Nazi terörünün en yüksek noktaya tırmandırıldığı dönemlerde bile Viyana’da devlet tiyatroları faaliyetlerini sürdürmüştü. Korkunç vahşet günlerinde bile oyunlar sahnelenmiş bütün sanat programları aksatılmadan gerçekleştirilmişti. Savaş ve yıkım zamanlarında bile sanatın aksatılmadan sürdürülmesi, tiyatroda oyunların sahnelenmesi bize çok önemli bir gerçeği anlatıyor. Festivalimize alaka gösteren, katılan bütün sinemaseverlere, festival de emeği geçen her kese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gece, Yılmaz Güney’in “Seyithan” filminin gösterimiyle sona erdi. 23 Aralık’a kadar devam edecek olan festival, Arayış (Gerayîş), Oyuncak (Pêlîstok), Beyaz (Sipî), Kesit (Qilm), Portakal (Porteqal), Ben uçtum sen kaldın (Ez firiyam tu ma li cih), Simurg (Sîmûrg) filmleriyle devam edecek.