Gaziantep, Tuskon Aracılığıya Meksika ve Bulgaristan'la Ticaret Köprüsü Kurdu

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun her yıl düzenlediği 'Dünya Ticaret Köprüsü' programı kapsamında Türkiye’ye gelen iş adamlarından Meksika ve Bulgaristan heyeti, Gaziantepli sanayicilerle buluştu.

Heyetler arası ikili iş görüşmeler verimli geçti.Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) ile Gaziantep Paylaşımcı Genç İşadamları Derneği (GAPGİAD)'nin davetlisi olarak şehre gelen Bulgar ve Meksikalı heyet, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları yerinde görme imkanı buldu. Ayrıca, Gaziantep'in tarihi ve turistik yerlerini gezen heyet, HÜRSİAD Toplantı Salonu'nda iş adamları ile bir araya gelerek, ikili görüşmeler yaptı. Program hakkında bilgi veren Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı ve TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, ticaret köprülerinin 2011 yılı itibariyle sektörel olarak devam ettiğini hatırlattı. Bugüne kadar gerçekleştirilen 16 ticaret köprüsü programına 26 binden fazla yabancı ve 40 bine yakın Türk iş adamının katıldığını hatırlatan Fincan, "Tahminlerimize göre, ticaret köprüsü programlarında bugüne kadar 26 milyar dolarlık bir ticaret hacmi oluşturuldu. TUSKON Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 Tekstil Sektörel Programı, 130 ülkeden bin 160 iş adamı ile bin Türk iş adamını Türkiye’den muhatapları ile buluşturdu." dedi.

Bulgaristan ve Meksika'dan gelen heyetin de bu çerçevede Gaziantep'te bulunduğunu belirten Fincan, “Dünyada anlaşabilmenin farklı yolları vardır. Bunlardan biri de ticari yollar ve dillerdir. Biz bu dil vasıtası ile işbirliğimizi, ticari potansiyelimizi artırma adına öncelikle TUSKON, ardından Gaziantep'teki bu birliktelikle umuyorum ki çok güzel neticeler elde ederiz.” diye konuştu.