Ummanlı Sanayiciler: Türkiye’deki Gelişmeyi Yakından İzlemek İstiyoruz

Umman Al Batina Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı SaeedSalehSaeed Al Kiyumi ve beraberindeki 21 kişilik iş adamı heyeti, Ostim merkezli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından misafir edildi.

Umman Al Batina Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı, yaptığı konuşmada, Türkiye'ye gelmelerinin amacının, Türkiye ekonomisinin güçlü olması ve on yıl içinde gösterdiği büyük gelişmeyi incelemek olduğunu ifade etti.

Başkan SaeedSalehSaeed Al Kiyumi, "Türkiye, bize yabancı değil, çünkü Umman’da çok fazla Türk firma var. İnşaat sektöründe 2. sırada olduğunuzu, ülkemizdeki Türk inşaat firmalarından da yakinen görüyoruz. Ülkemizde çok ciddi yatırımlar yapılıyor, sadece benim olduğum bölgede 7 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Devletimizde yapılan yatırımlara destek vermektedir. Bu nedenle sizleri de ülkemize davet ediyoruz." dedi.

Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar da karşılıklı ikili işbirliği yapılarak kazan-kazan politikası ile hareket edip, bundan iki tarafın da kazanabileceğini kaydetti.

Yemekten sonra, Ummanlı ve Aktif Sanayici İş Adamları Derneği üyeleri arasında ikili iş görüşmesi yapıldı. Karşılıklı plaketler verilmesinin ardından heyet, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. OSB’nin önemli firmalarından Hidromek, Kozmaksan, Laressa, Yiğit Akü ve Aksapark'ta incelemeler yaptı .