NEÜ Rektörü Kılıç’tan Türk Eğitim Sen’e Ziyaret

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen’i ziyaret etti.

NEÜ Rektörü Kılıç’tan Türk Eğitim Sen’e Ziyaret
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ve sendika yöneticileri ile bir süre sohbet eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, üniversitede yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Üniversitelerinin her geçen yıl hızla büyüdüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, bu büyüme ile birlikte ortaya çıkan sıkıntıları çözmek için gayret gösterdiklerini kaydetti.

Bu süreçte Nevşehirli vatandaşlardan ve hayırseverlerden daha fazla destek beklediklerini kaydeden Kılıç,”Vatandaşlarımız üniversitenin şehre kattıklarını henüz yeni anlıyorlar. Üniversiteye yapılan her türlü yatırım aslında bulunduğu şehre yapılan yatırımdır. Bu noktaya gelmemizde hayırseverlerimizin ciddi katkıları oldu ancak biz hem hayırseverlerimizden hem de vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Çünkü bizim hedeflerimiz var ve bu hedeflere ulaşmak için hep birlikte daha fazla mücadele etmemiz gerek” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar 'a teşekkür eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, sendika faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şu anda Nevşehir 'de sendikalarının bin 700 üyesi olduğunu ve Türkiye 'de ildeki eğitimci sayısına göre en fazla üyesi bulunan sendikalar içerisinde ilk 5 il içerisinde yer aldıklarını kaydeden Uğur, hedeflerinin il genelinde 4 bin 600 üyeye ulaşmak olduğunu vurguladı. En büyük hedeflerinden birinin ise NEÜ içerisinde sendika şubesi açmak olduğunu ifade eden Uğur, bunun için 400 üyeye ulaşmaları gerektiğini kaydetti

Kaynak: İHA