'kadına Şiddete Dur' Demek İçin Filmde Oynadılar

Belediye başkanları, iş kadınları, psikologlar, oda ve sanat kuruluşları temsilcileri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ‘Ayna’ isimli kısa filmde bir araya geldi.

'kadına Şiddete Dur' Demek İçin Filmde Oynadılar
Yapımcılığını oyuncu Ergün Özfırıncı'nın üstlendiği, Serkan Özyumuşak'ın yönettiği ‘Ayna’ isimli kısa filmin gösterimi Adana Ticaret Odası (ATO) Konferans Salonu’nda yapıldı. Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz olmak üzere birçok oda temsilcisinin ve iş kadınının yer aldığı 8 dakikalık filmde, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi. Film gösteriminin ardından konuşan Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, kadınların kendilerine yönelik şiddete karşı her geçen gün örgütlendiğini ifade etti.

Sürenkök, "Bu örgütlenmeye hepimizin destek olması gerekir. Ben erkekler adına şiddete maruz kalan tüm kadınlardan özür dilerim. Bireysel şiddetin sonu toplumsal cinnete varır. Bu nedenle şiddet olaylarının önüne geçilmesi gerekir” dedi.

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan da, kız çocuklarının okutulması gerektiğine dikkati çekerek, “Toplumun eğitilmesi şart. Kadın kendini çaresiz hissetmemeli. Bu nedenle özellikle kız çocuklarımızın okuyup, meslek sahibi olması gerekir” diye konuştu.

Psikiyatrist Sabri Yurdakul ise, şiddete başvuran erkeklerin karısına ve çocuklarına zarar vermeyi kendilerine verilmiş bir hak olarak gördüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu cahillik ve acizlik değildir. Şiddet çocuklukta öğrenilen ve ileri yaşlarda kontrolden çıkan bir davranıştır. Şiddet, çocuk yaşlarda öğrenilen bir davranış ve bunun önüne o zamanlar geçmemiz gerekiyor. Şiddet olayları geçmişe göre az ama daha çok göz önünde. Bana gelen anneler-babalar çocuklarına vurduktan sonra çok üzüldüklerini söylüyorlar. Bende onlara 'siz üzülebilirsiniz ancak çocuğunuz büyüdüğünde başkasına vurduğu zaman üzülmeyecek' diyorum. Çünkü çocuk şiddet uygulamanın kendisinin hakkı olduğunu düşünecek. Evde çocuklarımızı yetiştirirken şiddetten uzak yetiştirelim.” Konuşmaların ardından Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) yan flüt sanatçısı Nevin Apaydın kısa bir dinleti sundu. Kadına şiddete dur demek için çekilen kısa filmde, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ve ATB Başkanı Muammer Çalışkan’ın yanı sıra iş kadını Demet Sabancı, oyuncu Necip Memili, psikolog Göksu Telmaç, psikiyatrist Sabri Şimşek ve güzellik uzmanı Eşegül Şimşek rol aldı

Kaynak: İHA