Suriye'de Şiddetli Çatışmaların Ardından Muhaliflerin Eline Geçen İdlib Kentine Bağlı Azmarin Kasabasında Kurulan ''biz Sizin İçin Varız Derneği'' Türkiye'den Gönderilen Yardımlarımın Dağıtımını Sağlıyor

Lale Köklü - Suriye'de şiddetli çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçen İdlib kentine bağlı Azmarin kasabasında kurulan ''Biz Sizin İçin Varız Derneği'' Türkiye'den gönderilen yardımlarımın dağıtımını sağlıyor

Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından adeta hayalet kente dönen bölgede, muhaliflerin kontrolü sağlamasıyla Kasaba halkı yeniden evlerine dönmeye başladı.

Bölge halkına gönderilen yardımların dağıtılması amacıyla 12 Suriyeli'nin kurduğu ''Biz Sizin İçin Varız Derneği'', zor durumdaki Kasaba halkının yaralarını sarmak için faaliyet gösteriyor.

Dernek Başkanı Halid Memet Basar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce kurdukları derneğin Türkiye'den gelen gıda, battaniye ve ilaç gibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi insanlara dağıttıklarını söyledi.

Kasabada bin 330 sığınmacıyla birlikte toplam 5 bin civarında insanın yaşadığını bildiren Basar, kendilerine ulaşan yardım paketlerinin Kasabada bulunan insan sayısına göre oldukça az olduğunu anlattı.

Yardım malzemelerini, ihtiyaç durumuna göre insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Basar, şunları söyledi:

''Derneğimizi, burada zulüm gören, evleri yıkılıp yakılan ve diğer şehirlerden göç eden mağdur insanlara, Türkiye'den gelen yardım paketlerini dağıtmak için kurduk. Şimdiye kadar buradaki mağdur insanlar için Türkiye gerçekten çok büyük yardımlar sağladı. Fakat elimizde bulunan yardım paketleri buradaki insan sayısına göre oldukça az. Ortalık kış ve buradaki insanların gerçekten yardıma çok ihtiyacı var. Tüm dünyadan yardım bekliyoruz.''

Derneğin faaliyetleri kapsamında yardım paketini alan bir Suriyeli de yardımlara çok ihtiyaçları olduğunu ve Türk halkına destekleri için teşekkür ettiklerini kaydetti.

Yayıncı: Tevfik Işık / A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA