Sergi Kapsamında Yapılan İzleme Anketi Sonuçlarına Göre Ziyaretçilerin Yüzde 33'ü Sağlıklı Beslenmeye, Yüzde 25'ini Daha Fazla Spor Yapma Karar Verdi

Türkiye'de ve dünyada ziyaretçi rekorları kıran ''Body Worlds'' sergisi kapsamında yapılan izleme anketi sonuçlarına göre, ziyaretçilerin yüzde 33'ünü sağlıklı beslenmeye, yüzde 23'ü daha fazla spor yapmaya karar verdi.

Ankara'da gördüğü büyük ilgi nedeniyle süresi uzatılan ''Body Worlds'' sergisi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine insan bedeninin işleyişi ve sağlığı hakkında çarpıcı bilgiler veriyor. Sergiyi gezenlerin büyük çoğunluğu daha sağlıklı beslenmeye ve bundan sonra vücutlarına daha iyi bakmaya karar veriyor.

Ankara Kentpark Alışveriş Merkezi'nde 7 Eylül tarihinden bu yana sergilenen, Gunther Von Hagens'in ''Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü'' sergisi, insan vücudunun mükemmel ve karmaşık yapısını unutulmayacak bir şekilde gösteriyor.

Dört ay açık kalması planlanan fakat günde yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret etmesi nedeniyle süresi uzatılan sergi, dünyadaki otoriteler tarafından bugüne kadar yapılan en başarılı gezici sergi olarak kabul ediliyor.

Ziyaretçilerin, bedenlerinin işleyişini daha iyi anlama fırsatını yakalamaları ve bu doğrultudaki olumlu görüşlerini ziyaretçi defterine yazmaları, serginin amacına ulaştığının önemli bir göstergesi sayılıyor. Yapılan izleme anketlerinde ziyaretçilerin büyük çoğunluğu daha sağlıklı bir yaşam sürmek için kararlar alarak, davranış modellerinde değişikliğe gittikleri gözleniyor.

Ziyaretçi defterlerinde sergiyle ilgili beğenileri dile getiren görüşlerin yanı sıra ''Bedenimi bundan sonra asla sıradan bir şey olarak görmeyeceğim'' gibi söylemler serginin başarısını gözler önüne seriyor.

Sergi kapsamında yapılan izleme anketi sonuçlarına göre sergi, ziyaretçilerin yüzde 33'ü sağlıklı beslenmeye, yüzde 25'i daha fazla spor karar verdi.

Muhabir: Çiğdem Pala

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA