Eski Senatör Sadettin Demirayak Vefat Etti

Aydın eski senatörlerinden Sadettin Demirayak (80) evinde ölü bulundu.

Eski Senatör Sadettin Demirayak Vefat Etti
Adli tabip tarafından yapılan incelemede Sadettin Demirayak’ın kalp krizi sonucu hayatın kaybettiği belirlendi. Kurtuluş Mahallesi’ndeki evinden alınan Sadettin Demirayak’ın cenazesi morga kaldırıldı. Olay saat 19.30 sıralarında ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Kurtuluş Mahallesi 2027 sokak 1 nolu apartmanın 6. katında oturan eski senatör ve CHP’nin eski il başkanlarından Sadettin Demirayak’tan haber alamayan yakınları durumdan endişe edince kapıyı çilingir yardımı ile açtılar. Evin mutfak kısmında yere düşmüş vaziyette bulunan Sadettin Demirayak’ın cansız bedeni ile karşılaşan yakınları durumu polise bildirdi. Evde inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Hekimi Demirayak’ın kalp krizi sonucu vefat ettiğini belirledi.

“ANJİO OLAN EŞİNİ ÇOK MERAK EDİYORDU”

Sadettin Demirayak’ın eşi Aysel Demirayak’ın bugün anjio için İzmir’de bir hastaneye yattığı ve eşinin operasyonun başarılı geçtiği öğrenilirken, Demirayak’ın eşini çok merak ettiği bu nedenle bugün çok heyecanlı olduğu bildirildi.

Ahmet ve Adalet isminde iki çocuk babası olan Sadettin Demirayak’ın ölümünün kendilerini çok üzdüğünü belirten CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz cenazenin kaldırılması işlemleri sırasında evde bulundu. Sadettin Demirayak ile bugün en son saat 15.00 sıralarında görüşüldüğünü kaydeden Kalınomuz “Sadettin Demirayak’ın vefatı ile ilgili Genel Başkanımıza ve Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan’a telefonla bilgi verdik. Bugün Sadettin Bey’in eşi Aysel Hanım’a İzmir’de bir hastanede stent takıldı. Bu nedenle çok heyecanlanıp buna bağlı olarak kalp krizi geçirdiğini düşünüyoruz. Mutfak’ta sandalyede otururken kalp krizi geçirip düşmüş.” ifadelerini kullandı.

SADETTİN DEMİRAYAK KİMDİR

Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’ne bağlı Atça Beldesi’nde doğan ve İlkokulu Atça’da, ortaokul ve liseyi Aydın’da okuyan Demirayak, Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini yedek subay olarak Edremit’te yapan Demirayak, İçel-Gülnar Hakimliği, Burdur Savcılığı, Tefenni ve Uluborlu Savcılığı yaptıktan sonra Söke Savcılığı görevlerinde bulundu. Bayramiç Savcılığı görevindeyken vazifeden ayrılan Demirayak, Aydın’da avukatlık yapmaya başladı.

Aydın CHP İl Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aynı partiden Aydın Cumhuriyet Senatosu üyesi olarak TBMM’ye seçildi. 12 Eylül 1980’de TBMM kapatılınca aynı yıl Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. 1982’de emekli oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde makale yazan ve “Kuva-yi Milliyenin Aydın’da Doğuşu ve Aydın’ın 3 Efesi” adlı kitapları bulunan Sadettin Demirayak evli ve iki çocuk babasıydı .
Kaynak: İHA