Yunanistan ve Bulgaristan, İmzalanan Anlaşmalarla İşbirliğini Güçlendirdi

Yunanistan ve Bulgaristan geniş işbirliğini öngören anlaşmalara imza koydu.

2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında Atina'ya 12 bakanla çıkarma yapan Bulgar Başbakan Boyko Borisov ile Başbakan Antonis Samaras, düzenledikleri ortak basın toplantısında stratejik işbirliğine dikkat çekti.

Yunanistan ve Bulgaristan, ilki 2010 yılında Sofya'da yapılan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey toplantısının ikincisini bugün Atina'da gerçekleştirdi. Başbakanlar öncülüğünde gerçekleşen toplantılara Bulgar hükümetinden 12 bakan katılırken, bakanlıklar arasında çeşitli işbirliği anlaşmaları da imzalandı. Ortak basın toplantısı düzenleyen Samaras ve Borisov, iki ülke ilişkilerinin iyi düzeyde olmasına dikkat çekti.

Yunan Başbakan Samaras, Şubat ayında Sofya'yı ziyaret edeceğini açıklarken, imzalanan anlaşmalara ilişkin şunları söyledi: "Anlaşmalar, iki ülkeyi ilgilendiren ekonomik ve jeo-ekonomik konuların bütününü ilgilendiriyor. Stratejik bir işbirliğinden bahsediyoruz. Tarımsal kalkınma, teknoloji, kültür, spor ve iletişim alanlarında anlaşmalar imzaladık. Sınırlar arası işbirliğine yoğunlaştık. Yunanistan'ın Bulgaristan'ın Schengen Antlaşması'na dahil olma başvurusunu desteklediğimizi de tekrar ettik."Bulgar Başbakan Borisov ise iki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman örnek olduğunu ve iki halkın daha büyük refahına yardımcı olacak konuların bulunduğunu vurguladı. Borisov, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından da kabul edildi.Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar euro civarında bulunuyor. Türkiye-Yunanistan arasındaki 2. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey toplantısının ise Ocak ayında Ankara'da yapılacağı duyurulmuştu .