Gaziantepli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşen “25 Aralık Kurtuluş Kupası Etkinlikleri” devam ediyor.

Gaziantepli Öğrenciler Yeteneklerini Sergiliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zirve Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi gibi kuruluşların da katkılarıyla gerçekleşen etkinlikler büyük ilgi görüyor. Gaziantep Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda oynanan futsal turnuvasında günün ilk maçında; İMKB Karataş Anadolu Lisesi, rakibi Emine Konukoğlu Lisesi’ni 5-2 mağlup etmeyi başardı. Basketbolda ise günün ilk maçında; Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi, rakibi Hacı Sani Konukoğlu Lisesi’ni 46-29 yenerek bir üst tura çıktı. Belediyenin 25 Aralık Kurtuluş Kupası Etkinlikleri, 15-30 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen çeşitli spor etkinlikleriyle devam ediyor. Genç sporcuların yeteneklerini sergileme imkanı bulduğu turnuvalara ilginin yüksek olduğu gözlendi. Zirve ve Gaziantep Üniversitesi spor salonları ile Karataş ve Gazikent spor salonlarında düzenlenen etkinliklere, Gaziantep’teki tüm ortaokul, liseler ve spor kulüplerinin takımları katıldı.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan sportif faaliyetlerde takımlar; basketbol, futsal, oryantiring, masa tenisi, güreş, bocce-dart, kros, eskrim ve hokey gibi salon sporlarında başarılı olmak için mücadele veriyor. Başarılı olan her branştan ilk üç takıma ise, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey çeşitli hediyeler verecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, 2010 yılından bu yana düzenlenen etkinliklere takımların büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Kutlama etkinliklerini turnuvalar düzenleyerek, gençlerin katılımı ile daha coşkulu bir hale dönüştürmek istediklerine işaret eden Marangoz, “Önemli olan burada genç sporcularımızın kendi yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve özgüvenlerini turnuvalarda göstermeleridir” dedi.

Kaynak: İHA