Bulgaristan Cumhurbaşkanı, Başmüftü Aliş'i Ziyaret Etti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Başmüftü Mustafa Aliş’i makamında ziyaret etti.

Bulgaristan'da ilk defa bir cumhurbaşkanın başmüftülük binasına teşrif ederken, olaya medya mensupları yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 50 dakika süren ikili görüşmede Bulgaristan’da yaşayan Müslümanların sorunları ele alındı.Başmüftülüğe ayak basan ilk kez bir cumhurbaşkanı olarak memnuniyet duyduğunu söyleyen Plevneliev, Noel öncesi ülkedeki tüm dini temsilciliklerle görüşeceğini belirtti.

Başmüftülüğün, 2013’te sona eren bazı devlet mülkleri üzerindeki tasarrufunun uzatılması için de çalışmalar yapılacağını kaydeden Plevneliev, "Bulgaristan’daki dini cemaatler olarak birlik sağladığımızı düşünüyorum. Dinler arası diyalogda herhangi bir gerilim yaşanırsa hızlı bir iletişim ile bunun çözüleceğine inanıyorum. Bizim için önemli olan insanların özgürlüğünü ve barışı korumaktır. Ondan sonra insanlar din mensubiyetini konusunda kendi tercihini kullanacaklar." dedi.

Başmüftü Aliş, İslam Enstitüsü ve caminin yer alacağı İslami eğitim kompleksin izin aşamalarında problemleri aktardı. Plevneliev ise yakında Eğitim Bakanı Sergey İgnatov’un söz konusu sorunu başmüftüyle ele alacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Plevneliev, Türkiye ziyaretinde göçmen bir aileye misafir olduğunu ve çok sıcak karşılandığını dile getirdi .