İstanbul Ticaret Üniversitesi Araştırma Merkezi Sayısını 11'e Çıkardı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi sayısını üçten 11’e çıkardı.

Bunlarda üçünün kurulması Resmi Gazete’de yayımlandı. Diğerlerinin de  2013’ün ilk günlerinde devreye girmesi bekleniyor

Kurulan tüm merkezlerde ekonominin farklı dallarına akademik destek verilecek işbirliklerine imza atılacak. 2012'de Üniversite İşdünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, İtibar ve Derecelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi,konomi ve Finans Uygulama - Araştırma Merkezi,  Uluslararası Ekonomi ve Kültür Endüstrileri, Şehirler Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, hazırlıkları tamamlanan  ‘Uluslararası Ekonomi Merkezi’ ile kişisel beceri ve yeteneğe dayanan projelerin geliştirilmesine yardımcı olacaklarını söyledi.

Merkez, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın  katılımıyla üniversitenin Eminönü kampüsünde açıldı.

Nazım Ekren, merkezin İstanbul Ticaret Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD), Yaratıcı Ekonomi ve Endüstriler Programı ile İstanbul Ticaret Odası’nın iş birliği ile kurulduğunu belirtti.

Rektör Ekren, merkezin hedefleri hakkında bilgi vererek, “Kişisel beceri ve yeteneğe dayanan ama daha sonra geliştiğinde toplumsal ve ferdi şirket bazında katma değer sağlayan süreçler. Moda, sanat, kültür, medya ve televizyon var. Bunlar için uygun bir ortam önemli. İstanbul en önemli lokasyonlardan bir tanesi. Böyle bakıldığında kültürel birikimi hem kendi hem de küresel fertlere anlatmak lazım. Biz aktörleri küresel bazdakilerle tanıştırmak ve şirketlerin istihdamını oluşturmak istiyoruz. Ülkenin ve şehirlerin sahip olduğu değerleri gelir ve istihdam imkanlarını artıracak bir yapı oluşturabilir miyiz diyerek buradan yola çıktık.’’ dedi.

2013 yılında ise Gayrimenkul Uygulama ve Araştırma Merkezi, Girişimcilik ve Liderlik Uygulama ve Araştırma Merkezi,Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kurumsal Yönetim- Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA