Deve Festivalinde 12.5 Milyon Dolarlık Ödül Dağıtılacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bugün başlayan bir festivalde toplam 12.53 milyon dolarlık ödül dağıtılacağı bildirildi.

Organizatörlerden yapılan açıklamaya göre 29 Aralık’a kadar devam edecek El Dafra deve güzellik yarışmasında 25 bin civarında deve birbiriyle yarışacak. Yaklaşık bin 500 deve sahibinin ise yarışmanın yapılacağı Zayid şehrine devesi üzerinde gelmesi ve alan etrafındaki kumlara çadırını kurması bekleniyor.
Daha çok devenin yarışabilmesi için festivalde toplam 70 tur olacak. Develer hem yaş hem de ‘saf kan Asayil ve kara Mecahim’ ırkları olarak kategorilere ayrılacak.
Festivalin ilk günlerinde hakimler her tur için 30 deve seçecek. Her kategorideki yüzlerce deveden finallere sadece 10 deve kalacak. Son olarak en iyinin seçilebilmesi için her yaş ve ırkın katıldığı ‘açık tur’ düzenlenecek.
Festival sırasında saluki (gazel tazısı) yarışmaları da olacak. Geçen yıllarda yarışları kazanan bazı tazıların bu yıl da boy göstereceği kaydedildi.
Deve ve tazı yarışları ve hurma yarışmasının yanısıra şahinler kendi arasında rekabet edecek. 400 metrelik yarışta en hızlı şahin seçilecek. Şahinler yine uzaktan kumandalı uçağa takılmış ve sürekli manevra yapan bir ‘av’ı yakalamaya çalışacak. Festivale gelen ziyaretçiler ayrıca klasik araba şovunu da izleyebilecek.