Adalet ve İhsan Hareketi'nin Kurucusu Yasin Toprağa Verildi

Fas Adalet ve İhsan Hareketi'nin kurucusu Abdusselam Yasin'in cenazesi toprağa verildi.

Cenaze törenine Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bakan ve milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Fas'ın Marakeş kentinde 1928 yılında dünyaya gelen Yasin, Fas'taki Adalet ve İhsan Hareketi'nin kurucusu ve lideriydi. Yasin, 1975 yılında Kral 2. Hasan'a, ''Ya İslam ya da Tufan'' başlığını taşıyan bir mektup yazması üzerine, mahkum edilmişti. 1978'de hapisten çıkan Yasin, 1983'de ''Es-Subh'' dergisinin ilk sayısında çıkan bir yazısından dolayı 2 yıl hapis cezası aldı. 1985 yılından bu yana başkent Rabat yakınlarındaki Sella şehrinde mecburi ikamete tabi tutulmakta olan Yasin'in, basınla görüşmesine izin verilmiyordu.

İstanbul'da 1-2 Aralık'ta Yasin'in eserleri hakkında ''Üstad Abdusselam Yasin'in Davetinde Kur'an Merkezli Peygamber Metodu Nazariyesi'' başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlenmişti.

84 yaşında vefat eden, Fas'ta ve İslam dünyasında yenilikçi görüşleriyle tanınan Yasin'in, ''Nebevi Metod'', ''Diriliş ve Islah Önderleri'', ''Hilafet ve Saltanat'' ve ''Sünnetullah'' adlarında Türkçe'ye çevrilmiş eserleri bulunuyor.

Fas Adalet ve İhsan Hareketi'nin kurucusu ve Genel Sekreteri Abdüsselam Yasin, önceki gün Rabat'ta vefat etmişti.

Muhabir: Sare Aye Harise / Zeynep Tüfekçi - Ömer Erdem

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA