Öğrencilere ''Su Kirliliği'' Eğitimi Verildi

Büyükşehir Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediği eğitim çalışmaları kapsamında öğrencilere ''su kirliliği'' konulu eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mavi Bayrak Projesi kapsamında yürütülen Eko Okullar Programı çerçevesinde öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla eğitim çalışması yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu kapsamda Abdurrahman-Neriman Bileydi İlköğretim Okulu ve Antalya Koleji'nde çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilir çevre sloganıyla öğrencilere ''su kirliliği'' konulu eğitim verdi.

Öğrencilere su kirliliğinin nedenleri, etkileri ve alınması gereken önlemler anlatıldı. Su kirliliği konusunda toplumun bilinçlendirilmesine yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan video izletildi. Öğrencilere ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları hakkında da bilgi verildi.

Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezi'ne götürülen ve merkezde incelemelerde bulunan öğrencilere, güneş enerjisinden nasıl yararlanılabileceği, temiz enerji kaynaklarının kullanımı yerinde gösterildi. Eğitime katılan öğrenciler, daha sonra Antalya Akvaryum'a götürüldü.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, okullara yönelik eğitim programının devam edeceğini bildirdi.

Muhabir: Sefa Karacan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA