Maliye Bakanı Şimşek, Siirt'te Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, terör tazminatı uygulamasını getirdiklerini, geçmişte kimin en ufak bir zararı olduysa tamamını karşıladıklarını ve Türkiye'yi normalleştirdiklerini belirterek, ''Şiddet olmadan bunlar yapıldı. Biz zaten kardeşliğe inanıyoruz. Yani hepimiz kardeşiz, kardeşlik hukukuna inanıyoruz. O nedenle yaptık'' dedi.

AK Parti Siirt İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Şimşek, yaptığı konuşmada, devletin, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdiğini söyledi.

Hükümet olarak, bu bölgeye her türlü desteği sağladıklarını belirten Bakan Şimşek, ''Tek eksiklik bu bölgenin algısının değişmesidir'' diye konuştu.

Batıda, özel sektörün bölgeyle ilgili algısının olumsuz olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, bunun değişmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu'yla ilgili bazı soru işaretlerinin olduğunu ancak bu konuda bazı çalışmaların yapıldığını ifade etti.

-''Hepimiz kardeşiz, kardeşlik hukukuna inanıyoruz''-

Geçmişte yaşanan bütün sıkıntıları telafi etmek için çok önemli adımlar attıklarına dikkati çeken Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

''Terör tazminatı uygulamasını getirdik. Yani geçmişte kimin ne ufak bir zararı olduysa onun tamamını karşıladık. Türkiye'yi normalleştirdik. Şiddet olmadan bunlar yapıldı. Biz zaten kardeşliğe inanıyoruz. Yani hepimiz kardeşiz, kardeşlik hukukuna inanıyoruz. O nedenle yaptık. 'Bu hakları bu şekilde kazanıyoruz' diyorlar. Yok böyle bir şey. Tabi sorun maalesef bir hak arayışı, bir özgürlük arayışı, bir demokratik alanın büyütülmesi meselesi değil. Çünkü bütün bu alanlarda muazzam bir ilerleme sağlandı. Sorun başka. Sorunun kaynağı kısmen dışarıda, kısmen başka. Maalesef aslında dinimizde de uygun görülmeyen milletçilik akımı söz konusu. Şimdi işin bir boyutu bu. İşin bir diğer boyutu da tabi bizim hükümetlerimiz döneminde hakikaten bu bölgede, Siirt dahil olmak üzere hiçbir dönemde olmadığı kadar yatırım yapıldı, ilgi gösterildi. Bunu nasıl yapmışız- Milletten aldığımız kaynakları tekrar millete hizmet olarak sunabildiğimiz için yapmışız.''

AK Parti İl Başkanlığı binasından ayrılan Bakan Şimşek, daha sonra Aydınlar ilçesine geçerek, buradaki tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

İbrahim Hakkı Hazretleri'nin eserlerinin sergilendiği özel müze ve Kuran kurslarını gezen Bakan Şimşek, iş adamı Ethem Sancak'ın köyü olan Çatılı köyünü de ziyaret ettikten sonra Siirt'ten ayrıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA