Chp Manisa Milletvekili Özgür Özel Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, dünyadaki hiçbir ülkenin eczacısını, ilaç fiyatlarının düşmesi karşısında ezdirmediğini belirterek, ''Bir tek siz ezdiriyorsunuz. Her on eczacıdan bir tanesi açlık sınırının altında gelir elde ediyor'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP İçel Milletvekili Aytuğ Atıcı, sağlığın yazboz tahtasına çevrildiğini iddia ederek, liyakate göre değil, alınan talimatlara göre atamalar yapıldığını öne sürdü. Atıcı, ''Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, iktidarınız döneminde en çok yolsuzluk yapıldığı alanların başında sağlık var'' ifadesini kullandı. Atıcı, Sağlık Bakanı'na yönelik verdiği soru önergelerinden sadece birinin yanıtlandığını ifade ederek, ''Ya yanıtlayamıyorsunuz ya da tembelsiniz'' dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ''yandaş ilaç firmalarının'' olduğunu iddia ederek, ''Bir anlatsam vay vay vay...'' ifadesini kullandı.

Eczacı açısından tam bir felaketin yaşandığını öne süren Özel, ilaç fiyatlarını düşürenin AK Parti Hükümeti olmadığını, son on yıldır bütün dünyada ilaç fiyatlarının düştüğünü anlattı. Özel, ''Bunların hepsini kendiniz yapmış gibi gösteriyorsunuz. Ama dünyadaki hiçbir ülke eczacısını ilaç fiyatlarının düşmesi karşısında ezdirmiyor, bir tek siz ezdiriyorsunuz. Her on eczacıdan bir tanesi açlık sınırının altında gelir elde ediyor. Her iki eczacıdan bir tanesi kamuda çalışan meslektaşlarından daha az para kazanıyorlar. Yerli ilaç sanayini bitirdiniz'' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut, hekimlerin kamu hastanelerinde memnuniyetten değil, mecburiyetten çalışır hale geldiğini iddia ederek, ''Performans kaygısı içinde çalışan hekimlerin hastalara karşı olan sorumluluk duyguları körleşti. Stresli, sorunlu bir hekim tipi yarattınız. Böylece hekimler kadar hastalar da zarar görmeye başladı.

Hekimler kolay ve risksiz hastalara yöneldiler. Mükemmel sağlık hizmeti verdiğiniz algısını yarattınız. Ama mükemmel sağlık hizmete alamayan vatandaş şiddete yönelmeye başladı.

Hastaneler işletme, hastalar müşteri haline geldi'' şeklinde konuştu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ''Ülkede ne askerin ne polisin ne doktorun ne öğretmenin değeri var'' diyerek, sahte gündemlerle halkın oyalandığını savundu. ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisiyle uğraşmayı bırakıp, 21. Yüzyıl'da halkın durumuna bakılması tavsiyesinde bulunan Yüceer, kimsede ruh sağlığı kalmadığını ifade etti.

-''Sayın Bakan frenci misiniz gazcı mı-''-

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a hitaben, ''Sayın Bakan frenci misiniz gazcı mısınız-'' diye sordu. AK Parti'li bakanlar arasında bir uyum olmadığını öne süren Türeli, ''Herkes ekonomide kendisine verilmiş alanları, uyum gözetmeden kendi başına yönetmiş, bunun sonunda ciddi sorunlar çıkmıştır. Fren ile gaza birlikte yaparsanız ne olur sayın Bakan- Arabanın durumu nasıl- Arabanın bakımı gelmiş zaten. Arabanın motoru su kaynatıyor. Bu yapısal problemler azalmamış, artmıştır'' dedi.

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Kalkınma Bakanlığı'nın ''baştan aşağı döküldüğünü, internet sitesini düzenlemekten dahi aciz bir kurum olduğunu'' iddia ederek, ''Kalkınma ajanslarında kaynak israfı var, usulsüzlük var. TÜİK de dökülüyor; Türkiye'de en güvenilmesi gereken kurum, rakamları sürekli kuşkulu. Her taraf dökülüyor'' ifadelerini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu, Doğu Karadeniz'de hayvancılığın, tarımın, ticaretin bitme noktasına geldiğini belirterek, demir yolunun bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA