Tarımsal Kuraklık Toplantısı Yapıldı

Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya, bitkiye göre su değil, özellikle suya göre bitki yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.Eskişehir Tarımsal Kuraklık İl Yönetimi toplantısı, Vali Yardımcısı Günhan Yazar başkanlığında yapıldı.

Tarımsal Kuraklık Toplantısı Yapıldı
Toplantında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya, kuraklığın önemi ve kuraklığa karşı alınması gereken tedbirler hakkında katılanlara bilgi verdi. Çankaya, bitkiye göre su değil, özellikle suya göre bitki yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Dr. Gül Kılıç, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Erdinç Savaşlı, Dr Ertuğrul Karaş, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Dilaver Uzun, İl Özel İdare Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Zehra Özsoy ve Sulama Birliğinden Ziraat Mühendisi Özer Ülker’in çeşitli sunumlar yaptığı toplantıda, Uydu ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk Küresel İklim Değişiklikleri ve Coğrafi Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı konusunda bilgi verdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Doç Dr. M. Demir Kaya da, konuşmasında Eskişehir iklimine uygun bitki yetiştiriciliği yapılması gerektiğini vurguladı, özellikle kıraç alanlarda yağ bitkisi yetiştirilmesinin faydalarına değindi.

Programın kapanışında konuşan Vali Yardımcısı Günhan Yazar, kuraklık konusunun Eskişehir tarımı için önemli bir problem olduğunu belirterek bu konuda titizlikle çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurguladı .
Kaynak: İHA