Sakaryalı Berberler Sertifikalı Hizmet Verecek

Sakarya’nın Adapazarı İlçesinde hizmet veren erkek berberleri bundan sonra sertifikalı hizmet verecekler.

Sakaryalı Berberler Sertifikalı Hizmet Verecek
Adapazarı Berberler Odası, erkek berber ve kuaförlerinde artan hizmet çeşitliliğine cevap verebilmek için sertifikalı eğitim programları düzenleyecek. Oda Başkanı Veysel Yıldız, artık erkek berberlerinde sadece saç ve sakal traşı yapılmadığını belirterek, “Ağdadan maniküre hizmet çeşitliliği arttı. Erkek berberlerimiz bu hizmetleri alacakları eğitimler sonunda sertifikalı olarak müşterilerine verecekler” dedi.

Adapazarı Berberler Odası tarafından üyelere yönelik cilt bakımı ve ağda seminerleri düzenleniyor. Adapazarı Berberler Odası Başkanı Veysel Yıldız, erkek berberleri ve kuaförlerinin de kadın kuaförlerindeki kadar hizmet çeşitliliğinin arttığına dikkat çekti. Yıldız, “Artık berberlerde sadece saç sakal kesimi yapılmıyor. Yeni ve nezih yerler ile geliştirilen berber salonlarında cilt bakımından ağdaya, manikür ve pedikürden saç bakımına kadar birçok hizmet veriliyor” dedi.

Bu ihtiyacın berberlerde zamanla daha da yaygın hale geleceğini anlatan Başkan Yıldız, “Biz de berber esnafımızın bu hizmetler için eğitim alarak sertifikalı hizmet vermesini istiyoruz. Bu doğrultuda seminer programlarımız olacak. Bu programlara katılan berberlerimiz artık yaptıkları hizmetleri eğitimini almış bir şekilde daha güzel yerine getirirken sertifikasıyla da bunu müşterilerine kanıtlamış olacak. Bu açıdan bu seminer programlarının mesleğimiz adına çok yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yıldız, eğitim seminerlerinin uzman eğitmenler tarafından Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde verileceğini belirtirken, seminerin başlayacağı tarihleri önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA