Uyguladığı teknikle 30 kadar öğrenciyi mezun etti
Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin, uyguladığı teknikle 30 kadar öğrenciyi mezun ettiğini ve bu öğrencilerin 2,5 ay gibi kısa sürelerde hafızlıklarını bitirip yüzde 95'inin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı hafızlık sınavında başarılı olduğunu söyledi.

Önerdiği yöntemin klasik sistemde uygulanan kuralların tamamına uyduğunu ancak klasik sistemin biraz geliştirerek sistematik hale getirildiğini belirten Şahin, tavsiye ettiği yöntem doğru uygulandığında hafızlık süresinin kısalmasının kendiliğinden oluşacağını söyledi.
Herkes için en kısa süreyi düşünmenin yanlış bir bakış açısı olacağını anlatan Şahin, kişinin kabiliyetleri ölçüsünde zamanın göreceli olarak kısalacağını bildirdi.
Şahin, söz konusu yöntemi 3 yıl 4 ay uyguladığını bu süreç içerisinde 30 kadar öğrenci mezun ettiğini ve bu öğrencilerin 2,5, 3 ve 41 ay gibi kısa sürelerde hafızlıklarını bitirip, yüzde 95'inin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı hafızlık sınavında başarılı olduğunu kaydetti.
