Polisin 5 İlde Düzenlediği ve 15 Kilogram Eroinin Ele Geçirildiği Operasyonda Gözaltına Alınan 16 Şüpheliden 12'si Tutuklandı

Polisin 5 ilde eş zamanlı düzenlediği ve 15 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 12'si tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin, Konya merkezli Van, Şırnak, Hakkari ve İçel'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 2'si kadın 16 kişinin ifade alma işlemi tamamlandı.

Emniyetteki ifadesinin ardından 2 kişi serbest bırakıldı. 14 kişi ise geniş güvenlik önlemleri altında Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri kadın 12'si, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir grubun kentteki sokak satıcılarına uyuşturucu getireceği bilgisine ulaşan polisin, 7 Kasım'da düzenlediği operasyonda 16 kişi, 15 kilo eroinle yakalanmıştı.

Şüphelilerin, uyuşturucuyu dikkat çekmemek için bellerine sararak taşıdıkları öne sürülmüş, babası Ümit B. ile birlikte Konya'ya geldiğinde belindeki uyuşturucuyla yakalanan 10 yaşındaki F.B'nin bu sırada ağlayarak, ''Babam zorla sardı'' dediği öğrenilmişti.

Muhabir: Ahmet Akbıyık

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA