Başkan Okay'a, Almanya'dan Belediyeci Konuk

1972-1996 yılları arasında Almanya'da Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr.Deitmar Hahlweg, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Okay'a, Almanya'dan Belediyeci Konuk
Hahlweg, 24 yıl başkanlığını yaptığı kentin, çevre ve şehircilik çalışmalarını ve kendine ait projelerini ve fikirlerini paylaşmak için Manisa’nın Salihli ilçesine geldi. Salihli Belediyesi’nde daire müdürlerinin de katıldığı bir konferans veren Hahlweg'e, yaşamının uzun bir süresini Erlangen'de geçiren ve aslen Salihlili olan şair Habib Bektaş’ta eşlik etti. Belediye Başkanı Okay ise, Hahlweg’e Salihli’nin tarihi, sosyal ve kültürel yapısından bahsederek, ilçede bulunan heykellerin hikayelerini ve dikiliş nedenlerini anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Hahlweg'i Salihli'de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz "dedi.

Hahlweg ise, “Türkiye’ye, benim de bulunduğum şehirde yaşayan şair Habib Bektaş sayesinde oldukça yakın bir ilgi duyuyorum. Ben Erlangen’de tam 24 yıl boyunca belediye başkanı olarak görev yaptım. Dolayısıyla belediyecilik anlamında bilgi birikimim oldukça fazla. Bektaş aracılığı ile Salihli’ye geldim. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay bizleri kırmadı ve makamına kabul etti. Kendisi ile bir çok konuda fikir alış verişinde bulunduk. Oldukça verimli bir ziyaret oldu” dedi.

Kaynak: İHA