İlaçlarını Alabilmek İçin Yardım Bekliyor

Samsun’da 2 yıldır tek başına yaşayan ve geçimini hurda toplayarak sağlayan 19 yaşındaki Mesut Yılmaz, ilaçlarını alabilmek için yardım bekliyor.

İlaçlarını Alabilmek İçin Yardım Bekliyor
Astım, tansiyon, şeker ve bel fıtığı hastalığı olan Mesut Yılmaz, 1 yaşındayken babasını kaybetti. Annesi de ikinci eşinden olan oğlunun yanına Mesut Yılmaz ile birlikte sığındı. Mesut Yılmaz, üvey ağabeyinden devamlı şiddet gördüğü gerekçesiyle 2 sene önce evi terk etmek zorunda kaldı. 2 senedir geçimini ve ilaç paralarını alabilmek için hurdacılık yapan ve sağlık sorunları nedeniyle okulunu da bırakan Mesut Yılmaz, yetkililerden ilaçlarının sürekli alınması için yardım bekliyor.

İlkadım ilçesindeki Kökçüoğlu Mahallesi Sivas Sokak’ta oturan Mesut Yılmaz, “Ben 19 yaşındayım. 2 yıl önce üvey ağabeyimden şiddet gördüğüm için evden ayrıldım. Şu anda 2 yıldır çok zor günler geçiriyorum. Rahatsızlıklarım çoğaldığı için çalışamıyorum. Geçimimi hurda toplayarak sağlıyorum ama şu durumda ilaçlarımı hiçbir şekilde alamıyorum. Çok zordayım. Şu anda bel fıtığından dolayı ağır bir rahatsızlık geçiriyorum. Ayakta fazla kalamıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. İlkadım Belediyesi’nin verdiği yardımdan başka bir yardımım yok. O da olmazsa hep aç kalıyorum. Yetkililere seslenmek istiyorum. İlaçlarımı almalarını istiyorum. 4 aydır tansiyon, astım, şeker ilaçlarımı hiçbir şekilde alamıyorum. Astım cihazı kullanıyorum. Onu da Son 2 gündür kullanmadığım için rahatsızsım, nefes almakta zorluk çekiyorum. Hurda toplarken de çok zorluk yaşıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.

Astım, tansiyon, şeker ve bel fıtığı hastalığının olduğunu de belirten Yılmaz, “İlaçlarımı da dün hayır sahibi bir eczaneci verdi. İlaçlarımı aldığım için ağrılarım kesildi ama ayakta hurda toplarken ağrım çok oluyor. Çalışmak istiyorum ama ancak oturarak çalışabilirim. Ayakta çalışamıyorum. Çalıştığım zaman belden aşağı ayaklarım uyuşuyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA