Davanın 12 Kasım Pazartesi Günü Görülecek Olan Duruşmasında Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un Tanık Olarak Dinlenilmesine Karar Veren Mahkeme Heyeti, Saygun'un Sağlık Durumu Dikkate Alınarak Gerekli Özenin Gösterilmesini İ

''Ergenekon'' davasının 12 Kasım Pazartesi günü görülecek olan duruşmasında, emekli Orgeneral Ergin Saygun'un tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, aldıkları ara kararları açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, davanın 12 Kasım Pazartesi günü yapılacak duruşmasında, ''Balyoz Planı'' davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, halen Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan Saygun'un sağlık durumu dikkate alınarak, duruşmaya getirilirken gerekli özenin gösterilmesine hükmetti.

Yine aynı gün yapılacak duruşmada Uğur Berksun ile Faruk Demir'in de tanık olarak dinlenilmesine hükmeden mahkeme heyeti, davanın yarın görülecek olan duruşmasında da gizli tanık ''Emek'' ile tutuksuz sanık Abdülvahit Özkaya'nın dinlenilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyetinin, daha önceden de hazır edilmesine karar verdiği Saygun, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya getirilememişti.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA