Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, Roman Düğününe Katıldı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kent merkezinde yaşamlarını sürdüren Romanlarla bir araya gelerek bir taraftan onların sorunlarını gidermeye yönelik projeler üretiyor, diğer taraftan da sevinçlerine ortak olup mutlu günlerinde onlarla bir arada olmayı sürdürüyor.

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, Roman Düğününe Katıldı
Aktaş Mahallesi’ndeki bir Roman düğününe katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, açık havada yapılan düğünde Romanlarla karşılıklı çiftetelli oynayarak gelin ve damada ömür boyu mutluluklar diledi.

Başkan Yılmaz ilk önce gelin Yeliz Koçak daha sonrada damat Fırat Koçak’la çiftetelli oynadı. Kendisine ayrılan yerden köçekleri ve meydana kurulan brandanın altında oynayan Romanları izleyen Başkan Yılmaz, oynadıkları oyunlarla adeta kendilerinden geçen Romanlara alkışlarıyla tempo tutarak karşılık verdi.Başkan Yılmaz, "Belki şartlarınız çok iyi değil. Üzerinizde bir çadır var. Yağan yağmurdan sonra altta ıslak bir zemin olmasına rağmen insanlarımız pür neşe. Bu kadar zor şartlar altında bu neşeyi sağlayan ve sağlatan sizlere teşekkür ediyorum. Bu gece beni çocukluğumdaki düğünlere götürdünüz. Davulcularımızın yaptığı müthiş bir şovdu. Bu şovun uzun yıllar boyunca sürmesini diliyorum. Bu güzel oyunları ilk defa sizlerin arasında seyrediyoruz. Bu zor şartlar altında sizleri hep beraber neşe içerisinde görünce dünyada ki telaşımız niye bu kadar fazla bizim? diye düşünmeden edemiyoruz. Sizlerden öğreneceğimiz çok şeyler var. İnşallah ileriki günlerde daha güzel bir Bolu’yu hep beraber oluşturacağız. Bazı sıkıntılarınızın olduğunu biliyoruz. İnşallah iş ve aş konusunda bugün olduğu gibi, önümüzde ki günlerde de birlikte hareket edeceğiz. Önümüz hep aydınlık, en kötü günümüz böyle olsun diliyorum.” dedi.

Roman vatandaşların çeribaşı Ali Koçak da düğünlerine katılarak kendilerini onurlandıran Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkürlerini sunarak “Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a davetimiz üzerine bizleri kırmayarak aramıza geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlerin dertleri ve sorunları ile yakından ilgilenerek işsiz gençlerimize iş bulma konusunda yardımcı olduğu, barınma konusunda da roman ailelere konut yaptırdığı için ayrıca teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Roman vatandaşların şartlarını iyileştirmeye yönelik proje çalışmalarıyla dikkat çeken Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bu kapsamda romanların en önemli ve acil olarak çözülmesi gereken iki sorun üzerine odaklandı. İlk olarak Romanların işsizlik sorununa eğilen Başkan Yılmaz, 25 ailenin üyelerinin, onların şartlarına uygun katı atık ayrıştırma tesislerinde iş sahibi olmasını sağladı. Romanların barınma sorunlarının çözümü için de Yılmaz, TOKİ aracılığı ile 72 konutun yapılması için çalışma başlattı .