Konya Şeker'in Bin 811 Çalışanı Topluca Organlarını Bağışladı

Konya Şeker Fabrikası'nda çalışan bin 811 işçi organlarını bağışladı.

Konya Şeker'in Bin 811 Çalışanı Topluca Organlarını Bağışladı
Konya Şeker Fabrikası işçilerinin yaptığı toplu bağış dolayısıyla düzenlenen törene katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye'de halen 22 bine yakın hastanın organ beklediğini söyledi.

Konya Şeker Fabrikası çalışanları, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında toplu olarak organlarını bağışladı. Bağış dolayısıyla Konya Şeker Fabrikası'nda yapılan basın toplantısına Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas ile Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Pankobirlik Başkanı Recep Konuk ve organ bağışında bulunan bazı fabrika çalışanları katıldı.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Türkiye'de ilk defa böyle toplu organ bağışı etkinliği yapıldığını belirterek, hem bağışı organize edenlere hem de bağışçılara teşekkür etti. Türkiye'de halen 21 bin 872 hastanın organ nakli beklediğini hatırlatan Kafkas, "Organ bağışı konusundaki vaatleri gerçeğe dönüştürme konusunda bir arıza var. Bizim bu konuda duyarlılığı artırmamız lazım. Bunun için çalışanlara sertifika, bu kuruluşa da 'Bu şirket bütün çalışanlarının organ bağışını sağlamıştır' diye bir tescil belgesi vermek lazım. İyi işler yapanı ödüllendiren bir anlayışı da artık hayata geçirmeliyiz." dedi.

Toplantı, katılımcıların yaptığı konuşmaların ardından Konya Şeker ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'a, organlarını bağışlayan çalışanlar adına bazı işçilere ve Konya'da kaybettikleri yakınlarının organlarını bağışlayan ailelere bağış kartı ve plaket verilmesiyle sona erdi .