Hollanda Başbakanı Rutte ve Babacan, Ceo’larla Bir Araya Geldi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ve Hollanda’daki CEO’larla yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Rutte, Ankara ve İstanbul'da arka arkaya Türk işadamlarıyla iş ilişkilerini artırmak için görüşme yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'nin Hollanda'nın en önemli ticaret ve yatırım ortaklarından biri olduğuna işaret eden Rutte, son 10 yıl içinde Türk ekonomisinin büyük bir hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin kendilerini kıskandırdığını dile getirdi. Rutte, Türkiye'nin yumuşak inişi başardığını ve halen yüzde 3'e yakın bir büyüme kaydedebildiğini söyledi.

İki ülkenin yıllık toplam ticaret hacminin 7 milyar doların üzerinde olduğunu da belirten Hollanda Başbakanı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri nasıl artırabileceklerini de konuştuklarını sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise Hollanda'dan gelen doğrudan yatırımın yılsonu itibariyle 16 milyar doları geçmesinin beklendiğini belirtti.

Fitch’in not artırımına da değinen Babacan, “Fitch 18 yıl sonra Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkardı. Hollandalı ve Türk şirketlerin birbirini daha yakından tanıması, yatırım ve ticarette işbirliği yapması önemli. Bu işbirliği sadece Türkiye'de ya da Hollanda'da değil, üçüncü ülkelerde de devam etmelidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA