Viyadükteki Tamir “şehir Efsanesine” Dönüştü

Beylerderesi Viyadüğü’ndeki köprü sistemlerinde kullanılan genleşme ve daralma dönemlerinde aradaki boşluğu doldurması için kullanılan “derz” demirinin kırılmasının, köprünün genel yapısı ile ilgili olmadığı bildirildi.

Beylerderesi Viyadüğü üzerinde yapılan çalışma , şehir merkezinde “Viyadük çöktü” efsanesine döndü . İHA muhabirinin ulaştığı Karayolları yöneticileri , viyadüğün genel yapısında bir sıkıntı ve problem olmadığını belirtti .

Viyadükteki bağlantı noktalarında genleşme ve daralma dönemlerinde arada kalan boyluğun doldurulması amacıyla teknik olarak kullanılan derz demirlerinden birisinde kırılma meydana geldiğini anlatan yetkililer “Ekipler , kırılan demiri tamir ediyorlardı . Yoğun trafik nedeniyle yapılamadı . 1 gün içerisinde yapılacak . Bu sistem tüm köprülerde kullanılan bir sistemdir . Köprünün genel aksamında her hangi bir problem yoktur . Aynı sistem daha önce Kömürhan Köprüsü’nde de vardı , ancak oradaki sistem değiştirildi” şeklinde bilgi verdiler .

Karayolları yöneticileri , Beylerderesi Viyadüğü’nün açıldığı dönemin kış sezonuna denk geldiğini hatırlatarak , “O dönem kullanılan asfaltı değiştireceğiz . Ancak kış sezonu nedeniyle asfalt değişimini önümüzdeki sezon yapacağız . Açıldığı dönem standart asfalt kullanılmadığı için , köprü üzerindeki asfaltta şişmeler meydana geldi . Bu şişen asfalt kısımları temizlendi . Viyadükte her şey normal” şeklindeki ifadeler aktardı .
Kaynak: İHA