Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Malatya’da bir okulda, "Ağız ve Diş Sağlığı Tarama Eğitimi ve Flor Uygulaması" konulu eğitim verildi.

Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
Merkez Hanımın Çiftliği İlkokulu'nda 1-2-3’üncü sınıf ve anaokulu öğrencilerine yönelik eğitime; İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, Dr. Serdar Korkulu, Dr. Nurten Polat Erhan, Dr. Yeter Deniz Şener ve Dr. Bülent Eracar katıldı.

"Ağız ve Diş Sağlığı Tarama Eğitimi ve Flor Uygulaması" konulu eğitim düzenlenmesi nedeniyle açıklama yapan Dr. Kemal Şener, 840 öğrenciye ağız ve dış konusunda bilgilendirme yaptıklarını ifade etti.

Dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini ve neye dikkat etmek gerektiğini anlattıklarını belirten Şener, "Sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak koruyucu 'Ağız ve Dış Sağlığı' programı kapsamında diş hekimlerimizle birlikte 2012-2013 eğitim ve öğretim yılını kapsayacak şekilde 05.11.2012 tarihinde Malatya genelindeki anaokulu ve ortaokul öğrencilerine tarama florlama ve eğitim programına başladık. Bireylerin fiziksel sağlığı vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları; kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığına ve mide rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Tarama sonunda öğrencilere eğitim ile ağız ve diş sağlığı kazandırılacak ve öğrencilere diş fırçası, diş macunu dağıtılacak. Gerekli görülen hastalarımız da tedavi için diş hastanesine yönlendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Hanımın Çiftliği İlkokulu Müdürü Hacı Ali Atakan da, "Böyle bir projeyi okulumuzda yapmanızdan dolayı, Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne ve personeline teşekkür ediyorum" dedi .
Kaynak: İHA