Akbank Ekonomik Araştırmalar Bülteni Açıklaması

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bülteni'nde, son verilerle birlikte yıl sonu enflasyon rakamının yüzde 7'nin de altında gelebileceği, enflasyondaki aşağı yönlü seyrin Merkez Bankası'nın Kasım ayı toplantısında 50 baz puanlık indirim yapmasına olanak sağladığı belirtildi.

Bültende, enflasyonun Ekim ayında aylık yüzde 1,96 artış ile beklentilerin altında geldiği, beklentinin yüzde 2,3 olduğu kaydedildi.

Aylık artışa en önemli katkının konut, giyim, gıda ve ulaştırma fiyatlarından geldiği, toplam katkının ise 1,77 puan olduğu hatırlatıldı. Bültende, şunlara yer verildi:

''Son verilerle birlikte yıl Sonu enflasyon rakamı yüzde 7'nin de altında gelebilir. Burada belirleyici olan gıda fiyatları olacaktır. Merkez Bankası'nın yıl Sonu enflasyon tahmini yüzde 6,9-7,9 ve orta noktası yüzde 7,4 idi.

Enflasyondaki aşağı yönlü seyir Merkez Bankası'nın Kasım ayı toplantısında 50 baz puanlık indirim yapmasına olanak sağlıyor. Sonraki aylarda ise enflasyondaki gidişata göre daha küçük miktarda indirimler bekliyoruz.''

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA