'Cumhuriyetin 89. Yılında Hukuk İhlali ve İleri Demokrasi Yalanı' Konferansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Şubesi tarafından, "Cumhuriyetimizin 89. yılında Hukuk İhlali ve İleri Demokrasi Yalanı" konulu konferans gerçekleştirildi.

'Cumhuriyetin 89. Yılında Hukuk İhlali ve İleri Demokrasi Yalanı' Konferansı
Toplantıya, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve CHP üyeleri katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Sabih Kanadoğlu, "Öncelikle 29 Ekim'de ortaya çıkan bir manzara değil bu... Evvela milli günlerimiz teker teker ortadan kaldırılmaya çalışıldı. Cumhuriyeti seviyoruz. Cumhuriyeti niye seviyoruz? Çünkü Cumhuriyet bize her şeyden önce demokrasinin yolunu açtığı için seviyoruz. Çünkü laiklik olmadan, demokrasi de olmaz. İnsanlar arasında ilişkiler sıfıra dönüşür. Türk halkının Cumhuriyete sahip çıkmasını çekemeyenlere karşı da en büyük gücümüz Cumhuriyet Halk Partisidir" dedi.

Cumhuriyet düşüncesiyle, sosyal demokrat düşünce arasındaki ilişkileri ve CHP’li parti üyelerine tabi programının sık sık okunması gerektiğini belirten Murat Karayalçın da, "Suriye siyasetiyle, AK Parti hükümeti tam bir çıkmazı getirip önümüze koymuş bulunmaktadır. AK Parti hükümetinin Suriye siyasetine karşı çıkanlar, yalnızca Cumhuriyet Halk Partililer değildir. AK Parti'ye oy vermiş yurttaşlarımızın da önemli bir bölümünün AK Parti'nin Suriye siyasetine karşı çıktığını görüyor ve biliyoruz" diye konuştu .
Kaynak: İHA