Tarım Bakanlığı: Kaynak Saptama Çizelgesi Rutin Uygulama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün gıda envanteri hazırlık çalışmasına dayanarak yaptığı yorumlara bakanlıktan cevap geldi.

Konuyla ilgili açıklamada, "İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün kaynak saptama çizelgesi hazırlanması için gıda üreten işyerlerine gönderdiği bilgi talep yazısı Son 22 yıldır sivil savunma çalışmaları çerçevesinde Türkiye genelinde ve 81 ilde yürütülen rutin uygulamanın bir parçasıdır." denildi.

Tekin'in açıklamaları Sonrası bazı basın yayın organlarında 'hükümet seferbirlik savaş hali özel planı hazırlıyor' başlığıyla haberlere yer verildiğini hatırlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklamaları Sonrası bazı basın yayın organlarında 'hükümet seferberlik savaş hali özel planı hazırlıyor' başlığıyla haberler yer almıştır. İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün kaynak saptama çizelgesi hazırlanması için gıda üreten işyerlerine gönderdiği bilgi talep yazısı Son 22 yıldır sivil savunma çalışmaları çerçevesinde Türkiye genelinde ve 81 ilde yürütülen rutin uygulamanın bir parçasıdır. Sözkonusu uygulama Sayın Gürsel Tekin'in iddia ettiği gibi ilk kez karşılaşılan bir durum olmayıp her yıl ekim ayında tekrarlanmaktadır. Sivil savunma amaçlı olarak envanter çıkarma çalışmaları sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılmayıp, gıda, enerji, ulaştırma ve sanayi gibi mal hizmet üreten tüm kamu kurum ve kuruluşları için geçerlidir. Bu rutin uygulamanın bölgemizde Son dönemde yaşanan dış politik gealişmelerle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."