Milletvekili Ünal, Genel Kurul’da Kilitli Kaldı

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Salonu’nda kilitli kaldı.

Karanlıkta tek başına kalan Ünal, kapının yanına giderek ‘Kimse Yok Mu?’ diye bağırdı. Ancak kimseden cevap alamayınca telefonuyla sekreterini arayarak yardım istedi.TBMM’de, Çarşamba günü sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan Genel Kurul’un o gün yapacağı toplantıda yeter sayısı olmayınca oturum erken kapandı. Toplantı yapılmayınca bütün vekiller salonu terk etti. Bu sırada çantasını Genel Kurul Salonu'nda unutan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, unuttuğu çantasını almak için salona döndü. Unuttuğu çantasını alan Ünal, Genel Kurul Salonu’ndan ayrılmak istediği sırada, salondaki ışıkların tamamı kapandı. Karanlıkta kalan Ünal, çıkmak için karanlıkta bir süre kapı aradı. Uzun süre kapıları arayan Ünal, kapıların kilitlendiğini görünce, bağırmaya başladı.

Sesini duyurmaya çalışan Ünal, sesine cevap gelmeyince cep telefonuyla sekreterini arayarak yardım istedi. Sekreterinin uyarıları üzerine salona gelen görevliler, içeride kilitli kalan vekili kurtardı.Fatih Han Ünal, “İnsanlar Genel Kurul’a gelmek için can atar, ben de çıkmak için can attım.” diyerek espri yaptı. Başına gelen bu durumu bir iş kazası olarak değerlendiren AK Parti Ordu Milletvekili, TBMM'de ilk defa böyle bir olayın yaşandığını ifade etti.

Temennisinin bir daha böyle bir şey yaşanmaması olduğunu belirten Ünal, “Çantam kalmıştı, onu almak için gittim, o sırada ışıklar söndü. Telefonumun ışığı aracılığıyla çantamı buldum. Kapılara vurdum seslendim. Kimse yok mu dedim. Arkadaşlar diye bağırdım, ancak kapı duvar oldu. Sesimi kimselere duyuramadım.” diye konuştu.

Genel Kurul Salonu’nda bağırmanın da fayda etmediğini ve içerideki ses yalıtımının muhteşem olduğunu vurgulayan Ünal, “Cep telefonum yanımda olduğu için şükrettim. Sekreterime ulaştım. O da görevlileri aradı. Görevliler de beni arka kapıdan çıkardı. Işıklar yanık olsa biraz ders çalışırdım. Notlarım da yanımdaydı. Ama o imkanım da olmadı. Başıma gelenler bir iş kazasıdır.” dedi.