Azeri Müsteşardan Adana Btü'ye Ziyaret

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy'u makamında ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı.

BTÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin eğitim programı hakkında Rektör Ersoy'dan bilgi alan Nesibova, üniversitenin gelecek eğitim programı çok farklı ve mükemmel olduğunu, bu sistemin başarı getireceğini belirtti.

Nesibova, Adana BTÜ'nün yeni kurulmuş bir üniversite olmasına karşın çok hızlı geliştiğini vurgulayarak, ''Bu kardeş üniversitemizin gelişmesinde her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirtmek isterim. Adana BTÜ'nün yakın zamanda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en gözde üniversitelerinden biri olacağına inanıyorum. Bu vesile ile başta Sayın Rektörümüz Adem Ersoy olmak üzere tüm akademik kadroya ve idari personele eğitim yolunda başarılar diliyorum'' dedi.

Nesibova daha sonra üniversitenin anı defterini imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ise üniversiteye gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü Nesibova'ya teşekkürlerini bildirdi.

Nesibova'nın üniversiteden olumlu görüşlerle ayrılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Ersoy, ''Gösterdikleri destekten dolayı kardeş ülkemiz Azerbaycan'a ve eğitim müşavirimiz Necibe Nesibova'ya teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda biz de kendilerini Azerbaycan'da ziyaret etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA