''Mazisini Özleyen Şehir'' Panel ve Serginin Açılışı Yapıldı

Trabzon'da ''Mazisini Özleyen Şehir'' konulu panel ile sergi açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panel ve sergi açılışına, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Turan ile çok sayıda davetli katıldı.

Sema Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, kamu yararına yapılan bu tür faaliyetlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, ''Ürünleri gördüğümüzde Karadeniz insanının ne kadar yetenekli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bu tür çalışmalara destek olmak gerekli'' dedi.

Okul Müdürü Nurgül Karagöz ise Trabzon'un tarih sahnesine çıkışından bu güne Kurtuluş Savaşı'na kadar çeşitli kültürleri bünyesinde barındırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Böylesine köklü bir geçmişe sahip bir kentin kültürel zenginlikleri de doğaldır ki zengin olacaktır. Bu zenginlikleri bünyesinde barındıran Trabzon'un dününü anlamak bugününü anlamlandırmak adına Evliya Çelebi'nin ''ikinci küçük İstanbul'' dediği bu şehrin evlatları olmanın onurunu yaşatmak adına bu etkinliği yaptık. Öz değerlerimizi, geleneklerimizi ,göreneklerimizi ve el sanatlarımızı araştırdık. Farklı tatları bir araya getirerek birlikte solumak istedik.''

Etkinliğe katılan panelistlerin sunumlarının ardından Sema Kızılcık, panelistlere plaket takdim etti.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA